Videojátékkal dolgozták fel a rákos kisfiúk halála okozta traumát

-

Egy házaspár három éve kezdett el dolgozni azon a videojátékon, amely eredetileg a rákos agydaganatban szenvedő kisfiúk gyógyulásáról szólt. Egy évre rá meghalt a gyerekük, ennek ellenére befejezték a játékot.


That Dragon, Cancer a címe a játéknak, amelyen egy coloradói házaspár, Amy és Ryan Green három éve dolgozni kezdtek. A férj programozó, a játék pedig végigköveti a diagnózist, a kezelés folyamatát, majd magát a halált is. Illetve a család küzdelmét a traumával.

A videojáték tervezését három éve kezdték, amikor még nem voltak benne biztosak, hogy négyéves kisfiúk, Joel meghal majd – egy csodálatos gyógyulásról szólt eredetileg. Be is mutatták egy korai verzióját egy videojáték konferencián, ahol elég nagy sikert aratott (többen sírtak), ezt követően egy dokumentumstáb kezdett a házaspárról forgatni, illetve egy Kickstarter kampányból szereztek pénzt a fejlesztésre, írja a BBC.

Ezután kezdett Joel állapota romlani, és derült ki, hogy gyógyíthatatlan. Mindez pedig beleépült a játék narratívájába is. Nem sokkal később az ötéves kisgyerek meghalt. A házaspárt akkor is, és azóta is sokan kritizálták a játék miatt. A héten azonban - kisfiúk hetedik születésnapján – bemutatták. Lent látható a trailer.