Videojáték olimpiát is rendeznek Rióban

-

2016 nyarán nem csak a sport, de az esport szerelmesei is Brazília felé fordíthatják a tekintetüket, mivel a hagyományos olimpia mellett a videojátékok világversenyét is megrendezik Rióban.


Az „eGames” nevű rendezvényt a London Games Festivalon jelentették be. Úgy tudni, pénznyereményt egyelőre nem osztanak ki a győztesek között, a küzdelem medálokért és megbecsülésért fog folyni.


A bajnokságot a brit kormány támogatásával rendezik meg, és a frissen létrehozott International eGames Committee (IEGC) lesz érte a felelős. Eddig az Egyesült Királyság, az Egyesült Államok, Kanada és Brazília jelezte indulási szándékát, ám további jelentkezőket is várnak.

A tervek szerint mostantól minden – téli és nyári – olimpiával egy időben megrendezik az eGamest is, méghozzá a fogadóvárosban. Ennek megfelelően 2018-ban Phjongcshangban, két évvel később pedig Pekingben jelentkezik legközelebb az rendezvény – írja a BBC.

A kompetitív videojátékok – vagyis esportok – egyre nagyobb piacot jelentenek. A bajnokságokat gyakran hatalmas stadionokban tartják, a legjobb játékosok pedig évi több száz millió forintot is kereshetnek.