Videojáték miatt csökkent a pornóoldal forgalma

-

A Pornhubról régen lehet tudni, hogy nem csak sok adata van, de azt is tudja, hogyan kell használni. Most viszont furcsa problémával szembesültek.


A felnőttoldalt üzemeltető cég arra jutott a statisztikáinak átnézése után, hogy a héten azért csökkenhetett tíz százalékkal a forgalma, mert megjelent a Fallout videojáték-sorozat negyedik része.


Az őrületesen népszerű, egy atomháború utáni elpusztított majd barkács technológiákkal újjáépített Amerikában játszódó játék megjelenésének napja több szempontból szabálytalan volt. A Google Analyticsból származó profiljuk alapján gamerként azonosított felhasználók már hajnal 3-4 között feltűntek a Pornhub oldalán. Egy órával később - azt tippelik eddig tarthatott a játék letöltése - a látogatók eltűntek, a szokottnál is kevesebben böngészték a pornóoldalt.

Délután a forgalom visszaállt a megszokott napi mintára, valószínűleg a nem videojátékos látogatók miatt. Este pedig az egész napos játékot szexfilmek nézésével zárták a játékosok, mert érezhetően sokkal többen böngészték a Pornhubot.