Új videó bizonyítja, hogyan játszottak össze a kopaszok Erdősinével

-

A Bors Online megszerezte azt a felvételt, amelyen a Nemzeti Választási Irodában lejátszódott február 23-i jelenet közvetlen előzményei láthatók. A biztonsági kamera videójából egyértelműen kiderül, hogy Erdősiné jóval Nyakóék után érkezett, ám a kopaszok őt előreengedték, míg az MSZP-s politikust visszatartották.


A most közzétett kamerafelvételeken világosan látszik, ki milyen sorrendben érkezett a választási iroda épületéhez. Erdősiné csaknem egy órával később futott be, mint Nyakó István és Lukács Zoltán, mégis neki sikerült beadni a népszavazási indítványát, mivel a hajnali 4 óta a kapuban ácsorgó kopaszok őt engedték előre.Az események időrendben

04.10: A kopaszok főnökei megérkeznek a Nemzeti Választási Iroda még bezárt épületéhez.


04.21: Befut a többi kopasz is. A főnökök mappákat osztogatnak szét közöttük, melyekben szintén Erdősiné indítványa lapul.

05.55: Nyakó István megérkezik Lukács Zoltán és egy harmadik személy társaságában. A kaputól és a kopaszoktól kicsit arrébb állnak meg. A kopaszok Nyakóék köré gyűlnek, míg páran a bejáratnál maradnak.

06.44: Erdősiné és a kísérője is megjönnek. Erdősinét a kopaszok beengedik a kapuhoz, a kísérőt eleinte hátraküldik.

07.00: Nyílik a választási iroda ajtaja, a kopaszok védőgyűrűjében Erdősiné jut be először, kísérője pár perccel később. Nyakóék kint rekednek.

07.17: Az MTI fotósa kisebb összetűzésbe keveredik az egyik kopasszal.

07.40: Nyakó István is bejut az épületbe.