Videó: A tűz miatt ugrottak le a toronyház tetejéről San Salvadorban

Fotó: AFP / Jose Cabezas

-

Felvétel készült a kétségbeesett menekülésről.


Hatalmas tűz ütött ki pénteken a salvadori pénzügyminisztérium egyik toronyházában. Legalább két ember meghalt és 22-en megsérültek, mielőtt sikerült a lángokat eloltani. Volt, aki kiugrott a kilencemeletes épületből.

Salvador Sánchez Cerén elnök szerint a helyszínen egy ember vesztette életét, egy másik pedig a kórházban halt bele sérüléseibe. Hárman válságos állapotban vannak.

Egy ember leugrott a minisztérium tetejéről, és egy alacsonyabb épület tetőszerkezetére zuhant. A mentőszolgálat a súlyosan megsérült férfit kórházba vitte.Carlos Fuentes, a mentőszolgálat szóvivője szerint néhányan a lángokban álló épület ötödik és hatodik emeletéről ugrottak ki. Mintegy 50 embert evakuáltak a minisztériumból, 25 embert égési sérülésekkel és füstmérgezéssel kórházba vittek. Néhányan csaknem két órán keresztül voltak az épületben.

A kormány helikoptereket küldött a toronyház felső emeletein rekedt emberek kimenekítésére. A mentőszolgálat szerint senki sem maradt az épületben, a tűz okát vizsgálják.