Videó a brüsszeli utcai robbantásos-lövöldözéses elfogásról

Fotó: BELGA MAG / AURORE BELOT

-

Érkeznek a részletek a péntek délutáni rendőri akcióról. Egy villamosmegállóban lőttek egy ismeretlenre a kommandósok. Minden robbanást, amit a fültanúk hallottak, a rendőrség idézett elő és ellenőrzött.


Nagyszabású rendőri akció volt pénteken Brüsszel Schaerbeek városrészében, ott, ahol a keddi robbantók béreltek lakásokat. A részletek nem sokkal a művelet után már ismertté váltak: az akció két robbanással kezdődött, aztán a kommandósok autók mögül egy villamosmegállóban lévő, hátizsákos férfit lőttek meg.


A videó tanúsága szerint a sérülthöz odament egy gyerek, őt aztán arrébb hívták, majd kimenekítették a rendőrök a veszélyzónából. A rendőrök arra kényszerítették a gyanúsítottat, hogy eressze el a zsákot. Egy tűzszerész robot is érkezett, majd odébb húzták a sérültet. Az akcióban aztán további robbanást lehetett hallani, feltehetően a tűzszerészeti műveletek miatt.

A polgármester közölte: minden robbanást a rendőrök idéztek elő, és mindegyiket kontrollálták. Hozzátette: a férfi lábsérülést szenvedett. Az akció összefüggésben van a csütörtök esti párizsi akcióval, amelyben egy öngyilkos merényletre készülő férfit fogtak el.

Később szemtanúkra hivatkozva azt közölték a lapok, hogy a férfi egy nőt túszul ejtett, mielőtt meglőtték.