Vidal a Bayernben folytatja

Fotó: Getty Images / Marco Luzzani

-

A Bayern mindenben megállapodott a középpályás mostani csapatával, a Juventusszal.


Karl-Heinz Rummenigge, a bajor klubot működtető gazdasági társaság ügyvezető testületének elnöke csütörtökön, a müncheni csapat kínai felkészülési túráján közölte, hogy a torinói klubbal és a 28 éves chilei futballistával is megegyeztek. Vidalnak már csak az orvosi vizsgálaton kell átesnie, és aláírhatja a szerződését.


Ha minden a tervek szerint alakul, akkor jövő héten már csatlakozhat is az együtteshez

– tette hozzá Rummenigge, aki sem a pénzügyi részletekről, sem a chilei játékossal kötött megállapodás időtartamáról nem beszélt.


Vidal visszatérőnek számít a német Bundesligában, 2007 és 2011 között ugyanis a Bayer Leverkusen csapatát erősítette. A középpályást a sajtó már 2011-ben kapcsolatba hozta a Bayernnel, a chilei azonban akkor a Juvéhoz igazolt, és sorozatban négy bajnoki címet nyert a torinóiakkal.

A 69-szeres válogatott Vidal a München második komoly szerzeménye a nyáron: július elején a brazil támadó középpályás, Douglas Costa érkezett Bajorországba az ukrán Sahtar Donyecktől. A Bayern ugyanakkor másfél hete megvált a 111-szeres német válogatott Bastian Schweinsteigertől, aki a Manchester Unitedben folytatja pályafutását.