Vettel nagyon be fog rúgni ma este

Fotó: MTI / EPA / Diego Azubel

-

A Ferrari négyszeres világbajnok német pilótája szerint akár már idén megnyerheti az olasz csapat az F1-es világbajnokságot.


Nem érdekel most semmi, csak az, hogy ünnepeljünk, és berúgjak!

– mondta Sebastian Vettel a korábbi F1-csapatfőnökkel, Eddie Jordannel beszélgetve a pódiumon, miután megnyerte a Maláj Nagydíjat. Vettel a második ferraris versenyén diadalmaskodott, ezzel 22 hónap után tudtak győzelmet ünnepelni a maranellóiak. Hozzátette:


Ez egy felejthetetlen nap számomra, amire örökre emlékezni fogok. Köszönöm a csapatnak, hogy lehetővé tették ezt számomra, és persze a rajongóknak is, akik rendkívül kedvesek velem. Nagyon büszke vagyok, mert ezzel egy álmom vált valóra. A Ferrari volt az a csapat, ahol mindig is versenyezni akartam, és gyerekként figyeltem, ahogy Michael (Schumacher) bajnokságokat nyer velük. Most pedig én vagyok itt, ami hihetetlen.

Elmondása szerint büszkék lehetnek, mert egy az egyben lenyomták a Mercedest. Kijelentette:


Ez egy nagyon nagy eredmény, és persze a cél az, hogy megnyerjük a bajnokságot, már idén! (...) Hiszek a Ferrariban és abban, hogy sikerülhet újra bajnokságot nyernünk, máskülönben nem jöttem volna ide. Folytatnunk kell a kemény munkát, de az autónk nagyon versenyképes, és ma minden tökéletesen működött. Hálás vagyok ezért.

A verseny összefoglalóját és elemzését itt éri el.