Vettel: Félúton kifogyott az italom, este pótolnom kell

Fotó: MTI/EPA / Rungrodzs Jongrit

-

A ferrarisnak taktikáznia is kellett a győzelemért, Ricciardo úgy érezte, ő sem lassabb, Raikkönen csalódottan állt dobogóra.


Sebastian Vettel magabiztos és okos versenyzéssel nyert a Forma-1-es Szingapúri Nagydíjon, Daniel Ricciardo és Felipe Massa előtt. A Ferrari pilótája az idei harmadik győzelmét aratta, amely „elég szoros volt, a safety car nyilvánvalóan nem segített”, ahogy Eddie Jordannek mondta a dobogón.

Vettel dicsérte a volt csapattársát, Ricciardót is, aki „nagyon jó futamot ment, óvta a gumijait, a második etapban egyáltalán nem volt könnyű tartani előtte a távolságot, kicsit taktikázni is kellett”.

Az örökranglistán a 42. győzelmével immár Ayrton Senna elé kerülő Vettel hozzátette: „Szombaton minden remek volt, ennyi adrenalin ritkán áradt szét bennem a verseny előtt. A futam felénél kifogyott az italom a kocsiból, úgyhogy be kell pótolnom ma este.”

Ricciardót számtalan rajongója üdvözölte a helyszínen, ő pedig beszélt nekik kicsit Vettel fent említett taktikázásáról: „szerintem kicsit kísérletezett, nagyon elhúzott az első etap elején, aztán gyorsan elkezdtem utolérni, később ezért már óvatosabban kezdett a friss gumikon. Nagyon jó versenytempónk volt, nem mentünk lassabban Vettelnél, örülök, hogy Budapest után ismét dobogóra értünk”.

Kimi Raikkönen kicsit csalódottan fogadta a harmadik helyét, majd a sajátos stílusában értékelte a hétvégéjét: „Pénteken még küszködtem, és ma sem ment minden tökéletesen, de a harmadik helyhez elégnek bizonyult a tempónk. Nem örültem, hogy nem tudtam beérni Ricciardót, de a harmadik hely végül is jó a csapatnak. Reméljük, nem lesz ritkaság két Ferrari a dobogón.”