Vettel: az F1 olyan, mint a legrosszabb fagyis

Fotó: AFP / SAEED KHAN

-

A német világbajnok azon akadt ki, hogy hiába kér csokoládét, folyton vaníliát akarnak neki adni. Valójában persze az időmérővel van baja.


Sebastian Vettel egy kicsit besokallt a Forma-1 irányítóinak csökönyösségén. Hiába nyert bizonyosságot az idénynyitó Ausztrál Nagydíjon, hogy az új időmérő rendszer gyakorlatilag használhatatlan, az FIA ahelyett, hogy változtatott volna (pl. visszahozva a tavalyi rendszert) makacsul ragaszkodik az ostoba újításhoz. A szervezet béna üzletpolitikáját Vettel remek hasonlattal ragadta meg.


Felírja, hogy milyen fagyit szeretne kapni


„Ha te vaníliafagyit árulsz, de mindenki csokoládét akar, aki betér hozzád, akkor logikus, hogy másnap, amikor kinyitsz csokifagyit árulj. De nem, te ehelyett megint vaníliát kínálgatsz. Szerintem, ha jól végzed a munkád, akkor azt adod, amit a vendégeid kapni szeretnének, ha ennek éppen az ellenkezőjét teszed, akkor nem jól dolgozol” – summázta az esetet a Ferrari négyszeres világbajnoka a wtf1.co.uk honlapon olvasható írásban.

A német pilóta azt is elmondta, hogy a versenyzők nem tettek javaslatokat, viszont egyértelműen jeleztek, hogy „valami egyértelműen nem stimmel, és valamit okvetlen tenni kell”. Vettel hangsúlyozta, hogy a szabályok kialakítása nem a versenyzők dolga, viszont bizonyos, alapvető változtatások esetén nagyon is elvárható, hogy kikérjék a pilóták, sőt még a szurkolók véleményét is az ügyben.


Charlie Firpo vs. F1


„Végső soron azt kell tenned, ami a legjobb a sportág szempontjából. Meg kell találnunk a legjobb rendszert.”

Múlt vasárnap Bernie Ecclestone és Jean Todt már leült megbeszélni a kérdést, de mivel nem jutottak dűlőre most vasárnap újra nekidurálják magukat, hogy lecseréljék a vaníliát csokoládéra.

Apropó fagyi: ne menjünk el szó nélkül Nico Rosberg és a pisztácia fagylalt közötti meglepően szoros kapcsolat mellett!