Vesztegetőként érkező nyomozóktól fogadott el csúszópénzt

-

84 ezer forintot vett át egy dunaújvárosi földhivatali alkalmazott azért, hogy gyorsabban intézzen el egy ügyet. Nemcsak a Nemzeti Védelmi Szolgálat megbízhatósági vizsgálatán bukott meg ezzel, de gyorsított eljárásban kerül bíróság elé.


A Nemzeti Védelmi Szolgálat megbízhatósági vizsgálatot szervezett 2015. október 21-én a Dunaújvárosi Járási Hivatal Földhivatali Osztályán, amelynek egyik alkalmazottját egy külterületi ingatlan megosztásával és változási vázrajz soron kívüli záradékoltatásával kereste meg.


Az NVSZ munkatársa nyilvánvalóvá tette, hogy a soron kívüli méréshez és záradékoltatáshoz komoly anyagi érdeke fűződik és ez alkalommal 20.000,- Ft-ot, majd 2015. október 28-ai látogatása alakalmával 40.000,- Ft-ot adott át földmérési díjként. A gyors ügyintézéshez fűződő érdeke nyomatékosításaként 100.000,- Ft-ot ajánlott fel egy borítékban, amelyet a vádlott elfogadott.

Az eljárási költségek fedezésére 76.000,- Ft-ra lett volna szükség, aminél az összesen átvett pénz 84.000,- Ft-tal több.
A földhivatali alkalmazottat hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette miatt, gyorsított eljárásban állítják kedden a Dunaújvárosi Járásbíróság elé, közölte az ügyészség.