Veszprémben már mindenki a Barcelonára gondol

-

A férfi kézilabdázók nem hivatalos klubvilágbajnokságán Katarban szereplő magyar BL-ezüstérmest fűti a visszavágás lehetősége.


A magyar bajnok és Bajnokok Ligája-ezüstérmes MVM-Veszprém férfi kézilabdacsapata hétfőn kezdi meg szereplését Katarban, a kontinensbajnokok tornáján, a klubcsapatok nem hivatalos világbajnokságán, a Super Globe-on. Elutazás előtt a csapat edzője, Carlos Ortega, és három játékosa, Gulyás Péter, Iváncsik Gergő és Lékai Máté nyilatkozott a klub hivatalos oldalán. Mindannyian hangsúlyozták, hogy komolyan felkészültek az első körben rájuk váró brazil csapatra (Esporte Clube Taubata), valamint az arab klubok stílusára, de igazából mindannyian arra várnak, hogy a döntőben újra megmérkőzhessenek a Barcelonának, és megpróbáljanak visszavágni a májusi BL-döntőben elszenvedett vereségért.


Carlos Ortega Katarban irányba állíthatja a Veszprémet


Szerintem nagyszerű torna lesz, és remek kihívás az európai csapatoknak is – mondta Carlos Ortega vezetőedző. Nagyon komolyan kell vennünk minden csapatot. A ránk váró brazil csapatról nem sikerült túl sok információt szereznünk, de az egyértelmű, hogy teljesen más kézilabdát játszanak, mint amihez hozzászoktunk. Nagyon gyorsak és más a védekezésük, biztos vagyok benne, hogy kellemetlen ellenfelek lesznek. Egy olyan csapat számára, mint a Veszprém, természetesen a trófea megszerzése a cél minden esetben, éppen ezért mindenképpen el akarunk jutni a döntőig. De ahogy mondtam, nincs túl sok információnk a csapatokról, ami problémát jelenthet.

Én már részt vettem egyszer egy Super Globe-on, még annak idején az Al-Szadd színiben szerepeltünk néhányan veszprémiek. Reményeim szerint a Barcelonával vívjuk a döntőt, ami a BL-döntőnek lenne a visszavágója. Mindkét csapatban voltak távozó és érkező játékosok, úgyhogy nagy meccsre számítok, egy jó tornára, és remélem, hogy minél előrébb végzünk – fogalmazta meg a csapat vágyait Gulyás Péter.


Iváncsik Gergőnek (balra) és Lékai Máténak az előző idényben volt mit ünnepelnie


Az arab csapatokról nem tudunk szinte semmit, de nyilván készülni kell rájuk is valahogyan, akárcsak a biztosan ránk váró brazil gárdára, akik elég kellemetlen játékot játszanak: gyorsak, kemények, néha már-már durvák. Szeretnénk eljutni a torna döntőéig, ahol nagy valószínűséggel, a Barcelonával kell majd szembenéznünk. Itt lesz tehát az alkalom, hogy revánsot vegyünk a BL-döntőért – csatlakozott társához Iváncsik Gergő.

Remélem, hogy jól helytállunk, és minimum a döntőig jutunk, ahol nagy valószínűséggel a Barcelonával játszanánk. Remélem, hogy a játékban is előrébb lép a csapat, még jobban összeszokunk, még jobban formába lendülünk, mivel utána kezdődik a Bajnokok Ligája, ahol már minden élesben megy – tekintett kicsit távolabbra a gárda irányítója, Lékai Máté.