Veszprém–Szeged és Győr–Fradi kézis csúcsrangadók következnek

Fotó: MTI/MTVA / Kovács Anikó

-

Szombaton Győrben rendezik a kézilabda-Szuperkupa-találkozókat: 14 órától a házigazda Győri Audi ETO KC találkozik a bajnok Ferencvárossal, majd 16 órától kezdődik a hagyományos MVM-Veszprém – Mol-Pick Szeged férfirangadó.


Utóbbi párharc rendre kemény csatát hoz, igaz, legtöbbször a bajnoki címvédő, az elmúlt szezonban Bajnokok Ligája-döntős veszprémiek örülhetnek.

„Nagyon motiváltan várjuk a Szuperkupa-döntőt – mondta Nagy László csapatkapitány a Veszprém honlapjának. – A Szeged elleni párharcoknak mindig megvan a pikantériája a két csapat rivalizálása miatt, ez mindenkiben fokozza a várakozásokat.”

A Tisza-partiaknál Zubai Szabolcs, aki először lesz majd csapatkapitány, a meccs különlegessége mellett a sérüléséről is beszélt: „A bokám rendben van, jó erőben vagyok, sokat edzettünk. A két új fiú, Thiagus Petrus és Marko Csuruvija gyorsan beilleszkedett, így minden ideálisan alakult a felkészülésünk alatt.”


A Győr visszavágna

A nőknél a Győr revánsra készül, miután a Fradi hét év után elhalászta előle a bajnoki címet. A két csapat legutóbbi, május 14-i összecsapásán történelmi FTC-siker született, a fővárosiak 18 és fél év után nyertek a legnagyobb riválisuk otthonában, míg a Győr 2004. október 3-a után kapott ki először otthon magyar bajnokin. Azzal a sikerrel az FTC megszerezte a tizenkettedik bajnoki címét.

„Az elmúlt másfél hónapban megvalósítottuk a terveinket, és jó fizikai alapot szereztünk az új szezonra, továbbá taktikai szempontból is sokat haladtunk – nyilatkozta Ambros Martín, a Győr edzője. – Természetesen nem vagyunk csúcsformában, hiszen jó pár játékosunk cserélődött fontos posztokon, de a szombati szuperkupára mindenképpen versenyképesnek tartom magunkat”.

A győriek hat játékost igazoltak a nyáron, a válogatott átlövő Tomori Zsuzsanna éppen az FTC-től tért vissza, mellette Kiss Éva és Tóth Gabriella csatlakozott az együtteshez, továbbá érkezett három légiós: Linn Jörum Sulland olimpiai, világ és Európa-bajnok norvég jobbátlövő a Larviktól, Nycke Groot holland irányító a Midtjyllandtól, honfitársa, a beállós Yvette Broch pedig a Metztől. A legnagyobb sztár, Görbicz Anita pedig visszatért a szülés után, és már elkezdte a labdás edzéseket.

A találkozóra a Ferencváros is jó előjelekkel készül. Elek Gábor együttese veretlenül nyerte az X. Josip Samazija Nemzetközi Emléktornát, ahogy előtte az Elek Gyula-kupát is.