Veszprém nyert Szeged ellen a kézi NB I döntőben

-

A címvédő könnyedén, 30-21-re nyert az első meccsen.


Ha vasárnap vendégként győz, akkor sorozatban hetedszer, összesítésben 22-szer lesz aranyérmes. A 20. percig együtt haladt a két gárda, aztán 5-0-ás rohammal megnyugtató előnyt szereztek a hazaiak. Majd a folytatásban sem ismertek kegyelmet, és végül megérdemelten nyertek már-már megalázó különbséggel.

A következő találkozónak vasárnap Szeged ad otthont.


A két gárda idén már túl volt egy döntőn: a Magyar Kupában a Veszprém legyőzte a Szegedet, és a mostani, NB I-es szezon után a Tisza-partiakra az EHF Kupában, a riválisra pedig a Bajnokok Ligájában vár négyes döntő. A hazaiaknál nem játszhatott a kapus Fazekas és az átlövő Dzsamali, a túloldalon Källman hiányzott sérülés miatt.

A védekezéssel alig foglalkoztak a csapatok, eleinte szinte minden támadás góllal zárult, így aztán fej fej mellett haladtak. Az első kapusvédés a 13. percben történt, aztán a szegedi Ancsint állították ki, de elszakadnia ekkor sem sikerült a Veszprémnek. Amint feljavult a hazaiak kapusteljesítménye, először sikerült két góllal vezetniük és azonnal időt kért a Szeged, de változatlanul nem ment jól nekik a játék. Hatgólos lett a különbség a szünetre.

A második félidő eleje sem hozott változást, a szegediek az „öltözőben maradtak”, a 35. percben már 19-11 volt az állás. Amikor már teljes volt a káosz, és tartani kellett a kétszámjegyű lemaradástól, időt kértek a vendégek, pedig több mint negyedóra még hátra volt. A 47. percben 24-14 lett az állás, és a hajrában sem volt azonos szinten a két gárda. A Szeged 2007 óta képtelen nyerni Veszprémben.