Veszprém–Barcelona-döntő lesz a kézilabda-BL-ben

Fotó: MTI/MTVA / Martin Meissner

-

HÁTTÉR


Bejutott a fináléba a Veszprém a férfi kézilabda Bajnokok Ligája kölni négyes döntőjében, ugyanis a szombati kölni elődöntőben 31-27-re legyőzte a német THW Kiel együttesét.


Ellenfele a spanyol Barcelona csapata lesz, amely a másik elődöntőben a lengyel Kielcét verte.

A Veszprém 2002 után másodszor küzdhet meg a legjobb európai csapat címéért, akkor – egy még más rendszerű lebonyolításban – a végső párbajban oda- és visszavágón maradt alul a német Magdeburggal szemben.


Így ünnepeltek Veszprémben

Ünnep Veszprémben!!! Szép volt Fiúk!

Posted by MKB Veszprém KC on 2015. május 30.

Az elődöntő eredménye: MKB-MVM Veszprém - THW Kiel (német) 31-27 (13-13)

Köln, Lanxess Aréna, 20 ezer néző, v: Nacsevszki, Nyikolob (macedón)

gól: Ilic 8/4, Iváncsik 7/1, Nagy 7, Sulic 4, Lékai 2, Nilsson 2, Zeitz 1, illetve Palmarsson 9, Canellas 5/3, Spengler 3, Dahmke 3, Toft Hansen 2, Jicha 2, Vujin 2, Weinhold 1

"Büszke vagyok a csapatomra - nyilatkozta Carlos Ortega, a Veszprém vezetőedzője. - Először tudtunk eljutni a Final Four döntőjébe. A védekezésünk remek volt, pedig többféle variációt kellett alkalmaznunk a Kiel állandóan változó támadóformációi miatt. A Barcelona jó csapat, de most is megmutattuk, képesek vagyunk bárkit legyőzni."


Alfred Gislason, a Kiel vezetőedzője így látta: "Ma jobb volt a Veszprém, és megérdemelten jutott a döntőbe. Nem tudtuk kihasználni az ellenfél megingásait, és sajnos mi is többször hibáztunk. Főleg a második félidőben volt gyenge a védekezésünk, miközben a túloldalon Alilovic remek napot fogott ki."

Nagy László így értékelt: "A védekezésünk fokozatosan javult, és közben Alilovic is káprázatosan védett. Támadásban voltak jó és rossz szakaszaink, de fontos volt az is, hogy az ellenfél nem tudott könnyű gólokat lőnni, meg kellett harcolnia minden találatért. Vasárnap szeretnénk győzni a Barcelona ellen!"

Tavaly a Veszprém és a Barcelona a harmadik helyért csapott össze, akkor katalánok vitatható körülmények között nyertek 26-25-re. A két együttes a nemzetközi porondon eddig 15-ször találkozott, tízszer nyert a Barcelona, még egyszer a Veszprém és született egy döntetlen is. Ami érdekesség, hogy kieséses rendszerben, illetve helyosztókon mindig a spanyol gárda bizonyult jobbnak.