Apám szétrúgta volna a tökömet, ha elengedem Carlost

-

Max Verstappen szerint jó döntést hozott, amikor a csapatutasításnak nem tett eleget, és legalább otthon sem kell elszámolnia édesapjával, a volt Forma-1-es versenyző Jos Verstappennel.


A Toro Rosso szemtelenül fiatal, 17 éves (szeptember 30-án lesz 18) tehetségét arra kérték a múlt hétvégi Szingapúri Nagydíj alatt, hogy engedje el csapattársát, a mögötte haladó, friss gumikon közlekedő Carlos Sainz Jr-t, aki így üldözőbe vehette volna a hetedik helyen haladó Sergio Pérezt. Verstappen azonban nem adta át a nyolcadik helyet, konkrétan egy 17 éves kamasz fiúhoz illő „nemmel” válaszolt, amiért később nem is büntette meg a csapat.


Verstappen: Nem!


„Azt gondoltuk, hogy Carlos gyorsabb lesz a friss gumikon, de


végül Maxnak igaza volt, hogy nem engedte el

” – mondta Franz Tost csapatfőnök.

Verstappen is úgy érezte, hogy Sainz nem tudná befogni az előtte haladó Pérezt, többek között ezért sem engedte el. Utólag jól döntött, apja is elégedett volt vele. „Azt mondta, hogy szétrúgta volna a tökömet, ha elengedem. Egyébként beszéltem Carlosszal is, szerintem megértette, és nincs probléma közöttünk, nem haragszik rám.”


A holland versenyző végül nyolcadikként ért célba, az összetettben pedig 30 ponttal a 11. helyen áll, csapattársa, Sainz 11 ponttal a 16.