Verstappen a Real csodatinijéhez hasonlította magát

Fotó: Getty Images / Peter Fox

-

A 17 éves Max Verstappen a 16 éves Martin Ødegaarddal példálózott.


Globális trend az, hogy fiatalabb sportolók lehetőséget kapnak a legmagasabb szinten. A Real Madrid például egy 16 éves norvég sráccal dolgozik az első csapatában

– mondta az Auto Bild Motorsportnak a 17 éves Max Verstappen, a Formula–1-ben érdekelt Toro Rosso pilótája, utalva a 16 éves norvég csodagyerekre, Martin Ødegaardra, akit többször is jelölt már Bajnokok Ligája-meccsre készülő keretébe Carlo Ancelotti, a Real Madrid olasz vezetőedzője. Az Ausztrál Nagydíjon debütált Verstappen ezzel azokra a kritikákra reagált, miszerint túl fiatal az F1-hez – írja a GP-live.hu. Verstappen szerint a Toro Rosso és a Red Bull hozzá van szokva a fiatal pilótákhoz, így jó kezekben van.


A Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) egyébként januárban módosított a szabályokon: a Forma–1-es szerepléshez a 18. életév betöltése mellett előírják, hogy a pilótáknak más, alsóbb kategóriás sorozatokban legalább kétéves tapasztalattal kell rendelkezniük, és ezekben bizonyos számú pontot kell szerezniük. A versenyzőknek kötelező lesz rendelkezniük közúti jogosítvánnyal is.