Vérontás lesz, ha Clinton győz - retteg a kormányzó

-

Az eddig ismeretlen Matt Bevin berobbant a nagypolitikába: az amerikai értékek fegyverrel védené meg a liberalizmustól.


Hillary Clinton elnöksége vérontáshoz vezethet - mondta Matt Bevin, Kentucky kormányzója. Bevin szerint ha a demokraták nyerik az elnökválasztást az ősszel, akkor akár fegyveres felkelésre is szükség lehet, hogy a konzervatívok megvédjék az amerikai értékeket a liberalizmustól.

Bevin egy washingtoni konferencián azt mondta: „Nekem kilenc gyermekem van, és összetörik a szívem, ha arra kell gondolnom, hogy az ő vérükre lesz szükség ahhoz, hogy helyre lehessen majd hozni valamit, hogy visszakövetelhessünk valamit, amit fásultságunkban és közönyünkben elvesztegettünk".

Nyilatkozata után a tavaly megválasztott, 49 éves Bevin - a Tea Party egyik politikusa - magyarázkodni kezdett. Hivatala szerint a kormányzó a katonák áldozatvállalására gondolt, mert „nem lehetünk engedékenyek a szabadságunkat lerombolni kész radikális iszlamista szélsőségesekkel szemben".

A demokraták azonnal elítélték megjegyzéseit és lemondásra szólították fel. „Felszólítása amerikai honfitársaink vérének kiontására szerintem ellentétes az alkotmánnyal és hivatali esküjének megszegését is jelenti" - mondta Nancy Jo Kemper, demokrata párti politikus.