Veronai tragédia: minden könnyebb sérült a Honvédkórházban van

Fotó: Mudra László

-

A buszbaleset negyedik, utolsó könnyebb sérültjét is hazaszállították Veronából. Bár koponya- és végtagsérüléseket szenvedett, állapota is stabil, műtétre nincs szükség.


Az összes szállítható állapotban lévő sérült Magyarországon van - mondta a Honvédkórház orvos-igazgatója hétfői sajtótájékoztatóján. A négy felnőttet a Honvédkórházban ápolják, állapotuk stabil, eszméletüknél vannak és kommunikálnak. A hétfőn érkezett, koponya- és végtagsérüléseket szenvedő férfi állapota is stabil, műtétre nem szorul.

A túlélők mind emlékezetkiesést szenvedtek, csak részletekre emlékeznek a balesetből, a Honvédkórház pszichológiai és pszichiátriai ellátást is biztosít számukra. Egy könnyebb sérült önként, járóbetegként ment be a Honvédkórházba.


Veronában van 2 súlyos sérült

A vasárnap érkezettek közül egy 50-60 év körüli párt másod- és harmadfokú égési sérülésekkel láttak el, harmadik társuk egy 30 év körüli férfi, aki töréssel, szalagsérüléssel és enyhe égési sérülésekkel érkezett a kórházba, nála sebészeti beavatkozást terveznek. Az ő állapotuk is stabil, továbbra is. Két súlyos sérült viszont Veronában maradt, állapotuk válságos, amint szállítható állapotban lesznek, őket is Magyarországra fogják hozni.Országszerte megemlékeztek az áldozatokról a nemzeti gyásznapon. Nem csak az iskolákban, közintézményekben, de a Flórián téren, a közlekedési balesetek áldozatainak emlékhelyénél is mécseseket gyújtottak. Az Országházhoz hasonlóan az Európai Parlament magyar zászlóját is félárbócra engedték, ezzel is kifejezve együttérzésüket az áldozatok hozzátartozóival.