Veronai buszbaleset: jövő héten hazahozhatják az egyik sérültet

Fotó: MTI / Varga György

-

A kómából kedden felébresztett beteg állapota javul.


Pénteken egyeztetnek az olaszországi buszbaleset egyik Veronában ápolt sérültjének hazaszállításáról. A 30 év körüli férfit kedden ébresztették fel a kómából, azóta javult az állapota, már a szüleivel is kommunikált. Megműtötték, de szállítható állapotban van – mondta Tamás Róbert, az MH Egészségügyi Központ – Honvédkórház orvos igazgatója. Beszélt arról is, hogy a Honvédkórházban jelenleg ápolt két beteget – egy 50 év körüli nőt, valamint egy 50 év körüli férfit – szintén megműtötték, a következő napokban dől el, hogy szükségük lesz-e további operációra.

A veronai buszbaleset Honvédkórházba került négy sérültje közül ketten múlt hétfőn elhagyhatták az intézményt. Ők azok a sérültek, akik utoljára érkeztek a budapesti kórházba, egyikük koponyaalapi, a másik csuklótörést szenvedett. Utóbbival kapcsolatban az orvos igazgató szerdán azt mondta: a sérültet járóbetegként kezelik, esetében is később dől el, hogy az égési sérülése miatt szükséges-e újabb beavatkozás.

Január 20-án éjjel az olaszországi Verona közelében szenvedett balesetet egy magyar fiatalokat szállító busz, tizenhatan meghaltak, huszonhatan megsérültek. A buszon többségében a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium tanulói, volt diákok, tanárok és egyikük családja utazott. A halálos áldozatok földi maradványait szombaton szállították haza.