Verőfényes napsütés köszönti március 15-ét

Fotó: VS.hu / Adrián Zoltán

-

A következő napokban még többször lesz borongós idő, de a nemzeti ünnepre eltűnnek a felhők, és sok napsütés várható.


A Köpönyeg.hu előrejelzése szerint szombat reggel előbb csökken, majd délutántól ismét megnövekszik a felhőzet. A köztes időszakban több helyen várható napsütés. Délután és este szórványosan számíthatunk esőre, záporra. Az északkeleti szél nagy területen lesz élénk. Reggel 5, délután 11 fok körül alakulhat a hőmérséklet.

Vasárnap borongós idő lesz, de napközben egyre több helyen bukkanhat elő a nap. Elsősorban reggel és délelőtt lehet még zápor. Egyre inkább megerősödik a szél. 7 és 13 fok közötti értékeket mutathatnak a hőmérők.

Hétfőn fokozatosan tovább csökken a felhőzet és friss, tiszta, napos idő alakul ki. Az erős északkeleti széllel hűvösebb levegő érkezik hazánk térségébe Reggel már gyenge fagy lehet, délután pedig sok helyen 10 fok alatt marad a maximum.

Kedden, március 15-én szikrázóan napos idő valószínű. A nemzeti ünnepen csak kevés gomolyfelhő jelenik meg az égen. Kicsi az esély záporra. Élénk marad az északkeleti szél. Reggel fagypont körül, délután 6 és 11 fok között várható a hőmérséklet.

Szerdán eleinte napos idő lesz, majd déltől egyre több gomolyfelhő jelenik meg, melyekből elszórtan fordulhat elő zápor. Reggel gyengén fagyhat, délutánra 10 fok köré melegedhet a levegő.