Verni fog az eső egész hétvégén

-

Leghamarabb csak a jövő hét közepén fogjuk látni a napot.


Erősen felhős vagy borult lesz az ég szombaton, és lesz újabb eső, zápor is, sőt néhol zivatar. A Köpönyeg.hu előrejelzése szerint a déli óráktól kezdődhet meg a felhőzet felszakadozása déli, délnyugati irányból, azaz legtovább északkeleten lesz csapadékos az idő. Élénk, nyugaton erős lesz az északnyugati szél. Reggel 14, délután 17 fok körül alakul a hőmérséklet. Hidegfronti hatás várható.

Nem lesz sokkal jobb a helyzet vasárnap sem. Marad az erősen felhős ég, és szórványosan valószínű gyenge eső, szitálás. Továbbra is élénk, északon és nyugaton erős lesz a légmozgás. 14-19 fok között alakul a csúcshőmérséklet.

Hétfőn változóan felhős időre van kilátás, elszórtan záporokkal. A szél északkeletire fordul, és többfelé megélénkül. A hőmérsékletben nem lesz változás, marad a sokéves átlagnál egy-két fokkal hűvösebb idő. A napot kedden és szerdán láthatjuk majd először, de csak néhány órára. A változó felhőzet marad, de csapadékra kicsi az esély. Hűvös reggelek jöhetnek 7 fok körüli értékekkel, és délutánonként is csak 17 fok körüli értékeket mérhetünk. Csütörtöktől ismét nedves levegő éri el a Kárpát-medence térségét, így többfelé fordulhat elő eső, zápor. Kissé erősödhet a nappali felmelegedés.