Vereséggel kezdte a szezont a Böde nélkül súlytalan Fradi

Fotó: MTI / Czeglédi Zsolt

-

A Videoton egy szemfüles góllal idegenben szerzett előnyt a Ferencváros ellen a labdarúgó Magyar Kupa negyeddöntőjének első meccsén. Az Újpest hengerelt.


Nagy iramban kezdődött a szezon első tétmeccse, a Fradi-Videoton kupatalálkozó. A sérült Böde Dániel nélkül hiába dolgozott ki több helyzetet a hazai csapat, nem volt, aki gólra váltsa őket. A Vidi okos és higgadt focit játszott, majd szinte a semmiből szerzett vezetést, amikor a 42. percben Pátkai előreívelésénél Pintér nem fejelte el a labdát, hanem lehúzta a fejét, Feczesin pedig rástartolt, és a rosszul kimozduló Dibusz mellett a kapuba stukkolt.


„Hallottam, hogy mit beszélnek egymással a védők,

tudtam, hogy el fogják engedni a labdát, ezért indultam el rá” – kommentálta a szünetben a gólját az M4-nek a székesfehérvári csatár.

A második félidőben is hiába támadott a Fradi, a szélen többször is elmentek a hazaiak, de középen Radó nem tudott úgy érkezni, ahogy Böde szokott, és más se vállalta magára a góllövés szerepét, így idegenben tudott előnyt szerezni a Videoton.


Feczesin gólja döntött


Az Újpest és a Békéscsaba ugyancsak hátrányba került hazai pályán NB III-as ellenfelével szemben, de mindkét első osztályú csapat fordítani tudott, az újpestiek egy nyolcassal küldték haza a Kozármislenyt.


Magyar Kupa, negyeddöntő, első meccsek:

Ferencváros-Videoton FC 0-1
Békéscsaba 1912 Előre-Kozármisleny (NB III) 2-1
Újpest FC-Tiszaújváros (NB III) 8-1