Vereséget szenvedtek a férfi kosarasok a spanyoloktól

Fotó: ANADOLU AGENCY / MAURIZIO GAMBARINI

-

A címvédő simán nyert a csoportzáró meccsen.


A már nyolcaddöntőbe jutott magyar férfi kosárlabda-válogatott 87-64-re kikapott csütörtökön a címvédő spanyoloktól az Európa-bajnokság kolozsvári csoportjának zárófordulójában.

A tét nélküli találkozón Ivkovics Sztojan szövetségi kapitány együttese – melyben Hanga Ádám ezúttal nem lépett pályára – a második negyedben már 16 pontos hátrányban is volt, ezen Ferencz Csaba négy triplájával sem sikerült sokat faragni a nagyszünetig (29-41). A túloldalon Pau Gasol, a San Antonio Spurs 37 éves sztárja 14. pontjával minden idők legeredményesebb játékosa lett az Eb-k történetében. Nagyszünet után remekül tartotta magát az összesen 13 hármast szerző csapat, a 35. percben öt pontra feljött (55-60), ám a hajrá már egyértelműen az ibériaiaké volt.

A magyarok már korábban bejutottak a C jelű hatos negyedik helyezettjeként a nyolcaddöntőbe, ahol vasárnap a D csoport győztesével találkoznak Isztambulban. Ennek kiléte a D csoportban 20.45-kor kezdődő lett-török meccsen dől el: lett siker esetén Szerbia, török győzelemnél pedig Oroszország lehet az ellenfél.