Véres ruhában sétált be a rendőrségre a gyilkos nő

-

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség minősített emberölés miatt vádat emelt egy 39 éves bajai nő ellen, aki 2015. szeptember 4-én Baján egy vodkás üveggel többször fejbe ütötte, majd a széttört üveg egy darabjával elvágta élettársa nyakát, aki azonnal meghalt - derül ki az ügyészség közleményéből.


A pár 2014 óta élt együtt a nő bajai családi házában. Viszonyuk megromlott, mert a férfi nem akart dolgozni és alkoholista lett. A nő többször kérte a férfit, hogy költözzön el, de erre nem volt hajlandó. A férfi gyógyítása és elköltözésének kikényszerítése miatt a nő 2015 szeptemberében megkereste a körzeti orvost és a hatóságokat. A férfit az orvos előjegyzésbe is vette, a vádlottnak pedig ingyenes jogi segítséget ajánlottak a férfi kiköltöztetéséhez.

A vádlott viszont azonnali megoldást akart, ezért elhatározta, hogy álmában megöli, leszúrja élettársát. A vádlott 2015. szeptember 4-én délelőtt eltervezte, hogy a nála jóval erősebb férfit leitatja és leüti. Ezért vett egy üveg 0,7 literes vodkát, majd hazatérve úgy tett, mint aki ki akar békülni. Megkérte élettársát, hogy a ház udvarán üljenek le inni. A nő gyakorlatilag a teljes üveg vodkát megitatta a férfival, amitől az lerészegedett és ülve elaludt. A nő ezután egy kisméretű téglával hátulról kétszer fejbe ütötte a férfit. Mivel a sértett az ütésektől nem halt meg, a vádlott a konyhából kivitte a vodkás üveget, és azzal két-háromszor közepes erővel fejbe vágta a férfit. Az üveg széttört, majd egy üvegdarabbal átvágta a sértett nyakát, és dühében még fel is döntötte a haldokló férfit, aki a helyszínen belehalt sérüléseibe.

A 39 éves nő véres ruhában bement a rendőrségre és feladta magát. A férfi elvérzett, a rendőrség szerint orvosi ellátás sem tudta volna megmenteni életét. A vádlott előzetesben van, a főügyészség előre kitervelten, különös kegyetlenséggel, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettével vádolja. Bűnösségéről a Kecskeméti Törvényszék dönt.