Verekedésbe torkollott a kispályás focitorna Abonyban

-


A Ceglédi Járási Ügyészség csoportosan elkövetett garázdaság bűntette miatt gyorsított eljárásban állította bíróság elé azt a három szolnoki férfit, akik egy kispályás labdarúgó tornán kialakult vita hevében a versenybizottság tagjaira támadtak Abonyban, írja az ügyészség.

Vasárnap egy abonyi sportcsarnokban volt a kispályás focitorna. Az egyik csapat még délelőtt kiesett, de három szolnoki játékos a sportcsarnokban maradt, a büfében italozott, és a délutáni meccseket nézték.

Az egyik meccsen a bíró mindkét csapatból több játékost is kiállított, majd az egyik csapat létszáma úgy lecsökkent, hogy a bíró a szabályok értelmében lefújta a mérkőzést.

Ez a játékvezetői döntés az egész sportcsarnokban heves vitát váltott ki. A vita főként a labdarúgók, és a játéktér melletti asztalnál helyet foglaló versenybizottság tagjai között zajlott, amelybe a vádlottak is belefolytak. Felborították a versenybizottság asztalát, majd a bizottság tagjaira támadtak, akik a szertárba menekültek. Azokat, akik útjukat állták, többször megütötték.

A férfiakat egy éppen a sportcsarnokban szurkoló szolgálaton kívüli rendőr fékezte meg, majd a Ceglédi Rendőrkapitányság rendőrei előállították, és őrizetbe vették őket. A Ceglédi Járási Ügyészség csoportosan elkövetett garázdaság bűntette miatt két napon belül, gyorsított eljárásban állította bíróság elé a férfiakat. A Ceglédi Járásbíróság 2016. január 12-én mindhárom vádlottat 180 ezer forint pénzbüntetésre ítélte. A bíróság döntése jogerős.