Véletlenül szavazta meg Rogán minisztériumát

Fotó: MTI/MTVA / Máthé Zoltán

-

A veszprémi független képviselő Kész Zoltán állítólag véletlenül szavazta meg Rogán Antal saját minisztériumát, azt mondja, hogy nem ért egyet a „propagandaminisztérium” felállításával.


Kész Zoltán közleménye szerint a független képviselő félrenyomott, és véletlenül szavazta meg azt a törvénymódosítást, amely a Rogán Antal új minisztériumának felállításához szükséges. „Amióta parlamenti képviselő vagyok, nem hibáztam a pár perc alatt, rohamtempóban lezavart szavazásoknál. Ma ez bekövetkezett” – fogalmazott.


Nem ezen a szavazaton múlt persze – tette hozzá – de mégis fontosnak tartotta jelezni, hogy nem ért egyet a propagandaminisztérium felállításával. „Bocsánatot kérek a választóimtól!” – zárta a közleményét.


Az Országgyűlés hétfőn kora délután elfogadta a minisztériumok felsorolásáról szóló törvény módosítását, ezzel létrejöhet a legújabb minisztérium, a Rogán Antal korábbi Fidesz-frakcióvezető által vezetett Miniszterelnöki Kabinetiroda. A javaslatra 110 képviselő szavazott igennel (a kormánypártiak mellett a független Kész Zoltán), 30 nemmel, Fodor Gábor pedig tartózkodott. A Jobbik képviselői nem vettek részt a szavazásban.


A felálló Miniszterelnöki Kabinetirodát egyébként először a DK-s Varjú László nevezte propagandaminisztériumnak, Rogán Antalt pedig sikerült Joseph Goebbels náci propagandaminiszterhez hasonlítania.