Véletlenül kiderült, ki lenne a világ legjobb Oscar-házigazdája

-


Ha azt mondom, hogy a 88. Oscar-gála fénypontja a rövid dokumentumfilm díjának felkonferálása volt, biztos nem sokan hisznek nekem, pedig nem vicc. A díjat ugyanis Louis C. K. humorista, a zseniális Louie című sorozat alkotója vezette fel, aki, a többi díjat átadó hírességgel éles ellentétben nyilvánvalóan nem a show írói által kreált szöveget olvasta fel a súgógépről, hanem saját maga írta a szövegét – ez nemcsak abból látszott, hogy nem meredt maga elé mereven a levegőbe, mint a többiek, hanem mert a rá nagyon jellemző, kicsit osztályharcos, kicsit mérges humort tolta most is.


Arra fűzte fel a szöveget, hogy ebben a kategóriában van csak igazán értelme díjat adni, mert aki rövid dokumentumfilmeket csinál, az biztos, hogy egy büdös dollárt sem keres a filmjein, és a lepusztult lakásában messze az Oscar-szobor lesz a legértékesebb és legszebb tárgy, míg a többiek lehet, hogy hasonlóan fontos témákkal foglalkoznak, de közben szépen meg is gazdagodnak.

Biztos vagyok benne, hogy Louis C. K. a többi kategóriához is ki tudna találni hasonlóan ütős szövegeket, szóval jövőre neki kéne vezetnie a díjkiosztót.