Véletlenül egy középiskolába került 18 éve elrabolt nővérével

-

18 év után véletlenül bukkant rá családja egy fiatal lányra, akit születése után három nappal raboltak el anyjától a kórházban, a dél-afrikai Fokvárosban. A feltételezett gyermekrabló, aki azóta nevelte a lányt, azt állítja, hogy egy ismeretlen nőtől vette a gyermeket.


A gyermekrablási per kedden kezdődött a fokvárosi bíróságon. A 36 esztendős Celeste Nurse azt mondta, azt hitte, egy ápolónő veszi fel mellőle a gyermeket. Nem felejtették el, és azóta is reménykedtek abban, hogy egyszer megtalálják.Tavaly a család kisebbik lánya középiskolába került, ahol társai hamar felfigyeltek arra, mennyire hasonlít egy végzős diákra. Elmesélte ezt a szüleinek, akik nyomban felismerték a lányban az elveszett gyermeket. A rendőrséghez fordultak, és a DNS-vizsgálat igazolta, hogy ők a szülei.

A gyermekrablással egy ötvenéves nőt vádolnak, aki azt vallotta, hogy egy sor vetélés után az utolsóról már nem számolt be a férjének, hanem fizetett egy ismeretlen nőnek, aki egy vasútállomáson adott át neki egy takaróba bugyolált csecsemőt. A kicsit úgy vitte haza, mintha ő szülte volna.

A két család alig néhány kilométerre élt egymástól.

A megvádolt asszony óvadék fejében szabadlábon védekezik, ám családjával, férjével és nevelt lányával sem találkozhat.