Vegyen festményt, ezzel segítheti a menekülteket

-

Alkotók ajánlják fel képeiket aukcióra, hogy a befolyó összeget menekültekért létrehozott segélyszervezeteknek juttassák el.


A Facebookon létrejött egy oldal, a Creative Collective for Refugee Relief, amelyen művészek ajánlják fel műveiket aukcióra, hogy a befolyó összegből két menekültekkel foglalkozó szervezetet – a Calais Refugee Supportot és a Syria Relief Charityt – támogassanak. Minden egyes kép maximum 100 fontba kerül, hogy így gyorsítsák meg az értékesítést – írta az i100.


Az oldal üzemeltetője Fionn Wilson és Bo Gorzelak Pedersen. Eddig 200 festményt cserélt gazdát, és kétszáz vár még eladásra. Két hét alatt 8300 fontot szedtek össze.

Az aukciót a for sale albumban lehet nyomon követni, ha valaki az egyiket szeretné megvásárolni, azt kommentben és üzenetben írhatja meg a Facebook-oldal létrehozóinak. Ezután egy PayPal-számlán kell befizetni a kialkudott összeget, ha az megérkezett a művészhez, akkor küldik el postán a képet. Az ár a postaköltséget is tartalmazza.


Please note: Prices INCLUDE postage and packaging FOR THE BUYER (ie the ARTIST pays postage and packaging) and ALL proceeds go towards refugee relief. Please MESSAGE US HERE if interested in buying.

Posted by Creative Collective for Refugee Relief on 2015. augusztus 27.

Wilson az i100-nak azt mondta, nagyon gyorsan elkelnek a képek, volt olyan is, amikor 5 perce sem volt még fent a kép az oldalon.

A két szervezetet az alapján választották ki, hogy nagyon sokat segítenek, és a válság helyszínein is jelen vannak. Az adakozás szeptember végéig tart, azután küldik az összegyűjtött összeget fele-fele arányban a segélyszervezeteknek.

Alkotók jelentkezését is várják még a szervezők, akik saját maguk határozhatják meg, mennyi a képük kikiáltási ára, és azt is, hogy hova hajlandóak elküldeni a művüket.

A kezdeményezés iránt hatalmas az érdeklődés, fél napja az üzemeltetők kiírták, nem bírják a hatalmas terhelést, és szerda reggelig pihennek egy kicsit.


OK FOLKS. The dishes are piling up. My daughter's wondering where on earth her mum's been for the past two weeks!!! Bo's...

Posted by Creative Collective for Refugee Relief on 2015. szeptember 8.