Végrehajtást rendeltek el Tiborcz István egyik cégénél

-


Tavaly nyáron végrehajtást rendeltek el Tiborcz István egyik vállalkozása, az ES Hungary Kft. ellen - írja a Népzabadság.

A cégiratokból nem derült ki, hogy az adóhivatali intézkedésnek mi volt az oka, illetve mekkora összegről volt szó. A társaságtól a lap nem kapott válaszokat. A végrehajtás azért is különösen kellemetlen, mert az ugyancsak Tiborcz Istvánhoz köthető Elios Innovatív Energetikai Zrt. felettébb sikeresen szerepel a közbeszerzési pályázatokon.

Az ES Hungaryben a Tiborcz család több tagja is megtalálható. Orbán Viktor veje mellett édesapja, Tiborcz Sándor, valamint testvére, Tiborcz Eszter és Tiborcz Péter is tulajdonos.

A társaság mostanra messze távolodott alapításkori tevékenységétől. 1993-ban még Megyes és Társai Kft.-ként hívták életre, és temetkezési, illetve kegyeleti szolgáltatásokat nyújtott. Ma már a cég gabona-, dohány-, vetőmag-, takarmány-nagykereskedelemmel és növénytermesztéssel foglalkozik.

Mérlegbeszámolója szerint az ES Hungary 2013-ban 35,3 millió forint árbevétel mellett 7,5 millió forint mérleg szerinti eredményt ért el.