Végre támadni fog a válogatott Belfastban

-

Támadni kell és támadni is fogunk, hogy elérjük az Eb-részvételt jelentő 2. helyet a csoportban, mondta a válogatott szövetségi kapitánya. A BL-döntő bírója fújja a sípot hétfő este.


Bernd Storck, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint nem játszhatnak döntetlenre hétfőn a Európa-bajnoki selejtezőcsoportban éllovas északírek otthonában.

A német szakember vasárnap Belfastban tartott sajtótájékoztatóján elmondta, ahhoz, hogy esélye legyen a válogatottnak az automatikus Eb-részvételt jelentő első két hely megszerzésére, több kockázatot kell vállalnia. Ezzel kapcsolatban megjegyezte, tudja, hogy a románok ellen nem lépett fel támadólag a válogatott, de bízik benne, hogy a hétfői összecsapáson már több lehetősége lesz a csatároknak a gólszerzésre.


Bernd Storck kiadta a parancsot: támadni kell Belfastban


A szövetségi kapitány hangsúlyozta, felkészülten várják az meccset, ráadásul sokat jelenthet az együttesnek, hogy újra játszhat a románok elleni pénteki találkozót – amely gól nélküli döntetlennel zárult – eltiltás miatt kihagyó Gera Zoltán. Storck kiemelte, hogy a házigazdáknál különösen Kyle Laffertyre kell majd figyelniük.

Hozzátette, többen is sérüléssel bajlódnak, így csak később dőlhet el, milyen összeállításban küldi pályára a csapatot.
Gera Zoltán kiélezett csatára számít, a Ferencváros futballistája szerint elsősorban a rögzített szituációkra kell majd felkészülniük, ugyanis ebben a legveszélyesebbek az északírek.


A találkozót magyar idő szerint hétfőn 20.45 órától rendezik a belfasti Windsor Parkban, a játékvezető az idei Barcelona–Juventus BL-döntőn is fújó török Cüneyt Cakir lesz.