Végre napot és meleget jósolnak

Fotó: MTI/MTVA / Varga György

-

Előtte azonban még újabb esőket kell átvészelni a Köpönyeg.hu előrejelzése szerint.


Csütörtökön délkelet felől fokozatosan megnövekszik a felhőzet, és eleinte csak elszórtan, estétől főleg délen többfelé lehet eső, záporeső. Az északkeleti szél egyre jobban megélénkül. Reggel 4 fok körül, délután 10 és 15 fok között alakul a hőmérséklet.


Pénteken erősen felhős, délen borult időre van kilátás. Elsősorban délen valószínű további csapadék. Északkeleten, északon napközben egyre inkább előbukkanhat a nap. Reggel 5, délután 11 fok körüli értékeket mutathatnak a hőmérők.

Szombaton eleinte borongós idő lesz, majd a délelőtti óráktól északkelet felől tovább csökken a felhőzet, és országszerte többórás napsütés ígérkezik. Élénk marad az északkeleti szél. 10-11 fok lesz délután.

Vasárnap a nap első felében napos, gyengén felhős idő várható, majd délután felhők érkeznek, és néhol kisebb eső, zápor is kialakulhat. Főleg az északi tájakon erősödhet meg az északkeleti szél. 9 és 13 fok között alakul a csúcsérték.

Hétfőn gyakran lesz erősen felhős az ég, elszórtan záporok is előfordulhatnak. Az élénk északkeleti szél pár fokkal még hűvösebb levegőt szállít a Kárpát-medence térségébe.

A folytatásban nagyrészt száraz, napos idő jöhet, lassan, fokozatosan erősödő nappali felmelegedéssel.