Végre lesz egy nő is a Red Bull Air Race mezőnyében

-

A francia műrepülő bajnok, Melanie Astles lesz az első női a versenysorozat történetében. Mellett még két újoncot avatnak idén.


Mélanie Astles történelmet ír, ő lesz ugyanis a Red Bull Air Race Challenger Cup első női pilótája. A francia műrepülő-bajnok idén csatlakozik a mezőnyhöz, mégpedig két másik érdekes újonc, a brit Ben Murphy és az amerikai Kevin Coleman társaságában. Mélanie Astles ötszörös francia műrepülő-bajnok, aki előkelő helyeken szerepel az európai- és világranglistákon is.

„Élvezem ezt a hatalmas lehetőséget és azt, hogy megoszthatom a szenvedélyemet a tömegekkel. Nem tagadom, egy álom vált valóra azzal, hogy 2016-ban csatlakozhatok a Challenger Cuphoz, nagyon várom a kihívást” – mondta Mélanie Astles.


Melanie Astles Franciaországot már meghódította


A brit Murphy a Royal Airforce (RAF) Red Arrows bemutató csapatának egykori vezetője és parancsnoka, míg Coleman – a US Advanced Aerobatic Team műrepülő fenegyereke – az első amerikai, aki bejutott a Challenger szériába. Egyben ő a mezőny legfiatalabb tagja a maga 24 évével. Idén visszatér Luke Czepiela lengyel műrepülő pilóta is, aki a 2014-es szezonban már feltűnt a bajnokságban.

Az új pilóták a Red Bull Air Race világbajnokság első versenyén, Abu-Dzabiban mutatkoznak be március 11-12-én.


2016-os versenynaptár:

1. Egyesült Arab Emírségek, Abu-Dzabi (március 11-12.)
2. Spielberg, Ausztria (április 23-24.)
3. Csiba, Japán (pontos időpont később)
4. Budapest, Magyarország (július 16-17.)
5. Ascot, Anglia (augusztus 13-14.)
6. Németország, Lausitzring (szeptember 3-4.)
7. Indianapolis, Indiana, Egyesült Államok (október 1-2.)
8. Las Vegas, Nevada, Egyesült Államok (október 15-16.)