Végre eltűnt a Fővám téri kráter, indulhat a villamosforgalom

Fotó: Vs.hu / Hirling Bálint

-

Majdnem két hétig tartott, mire felszámolták a hatalmas eső által kimosott krátert, és újra indulhat a forgalom.


Helyreállították a fővárosi Fővám térnél az augusztus 17-diki esőzés miatt beszakadt útpályát. A közúti forgalom előtt már vasárnap megnyitották az útszakaszt, hétfőtől pedig a villamosok is járnak a Vámház körúton – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vasárnap az MTI-vel.

Augusztus 17-én a fővárosra lezúdult rekordmennyiségű eső miatt szakadt be az úttest a Fővám térnél. Az így keletkezett üreg a villamosvágány alá is kiterjedt. Azóta a 47-es és a 49-es villamos, a 83-as trolibusz, valamint a 15-ös, a 115-ös és a 979-es busz terelt útvonalon közlekedett.

A BKK közleménye szerint az üreget speciális technológiával javították, majd a „szilárdulási-kötési” idő letelte, valamint a szükséges utóellenőrzések után immár teljesen biztonságosan haladhatnak a villamosok, a buszok és a személyautók az érintett szakaszon. A Budáról Pestre vezető közúti sávot vasárnap délelőtt megnyitották, így a 83-as trolibusz, valamint a 15-ös és a 115-ös autóbusz közlekedése már zavartalan.

A villamos vonalon vasárnap délután a szükséges terheléspróbát elvégezték, a teszt sikeres volt, így hétfőn üzemkezdettől a 47-es és a 49-es villamos újra menetrend szerint, az eredeti útvonalán jár. Ideiglenesen viszont a villamosok számára 5 kilométer/órás sebességkorlátozás lesz előírva – írta a BKK, de mint kiemelték: „a korlátozás kizárólag a megállóban lesz érvényes, ezért a menetrendet érdemben nem befolyásolja”.