Végleg eldőlt, Andy Vajna veszi meg a TV2-őt

Fotó: VS.hu / Kummer János

-

Bő két hónapos tárgyalássorozatot követően a napokban aláírta Andy Vajna a TV2 megvételéről szóló szerződést - értesült a Figyelő. A tranzakció meghaladhatja a húszmilliárd forintot.


Korábban már megírtuk, hogy az Andy Vajna tulajdonában lévő Magyar Broadcasting Co. Kft. hitelt vesz fel a kereskedelmi csatornát üzemeltető cég megvásárlására. A vételár akkor még nem volt ismert, de azt feltételeztük, hogy összességében nem lehet több néhány milliárd forintnál, mert a kereskedelmi csatornának nem áll jól a szénája. Évek óta masszívan veszteséges, és csak a tulajdonosi hitelek tartották életben. Amikor a csatorna két évvel ezelőtt tulajdonost váltott, akkor 5 milliárd forintos árról szóltak a pletykák.


Most a Figyelő értesülése szerint a tranzakció értéke összességében meghaladhatja a 20 milliárd forintot, amit Vajna nagyrészt hitelekből fedez. Az üzletember állítólag a jelenlegi tulajdonosi kör valamennyi tartozását átvállalja és ki is fizeti őket. Andy Vajna a TV2 megvételéről szóló szerződést a napokban írta alá, a lap úgy tudja, hogy azt hamarosan a csatornát másfél éve megszerző menedzserek, Simon Zsolt és Yvonne Dederick is ellátják kézjegyükkel, és a szerződéskötést még a héten be is jelentik.


Az akvizíciót még a versenyhivatalnak is jóvá kell hagynia, és vannak egyéb olyan szerződéses ügyei a csatornának, amit a váltás előtt még rendezni kell, így nagyjából az év végére kerül a vállalkozó tulajdonába a TV2.