Végig hátrányban játszva kaparta ki a győzelmet a női pólóválogatott

-

Ötméteresekkel nyerte meg mérkőzését a magyar női vízilabda-válogatott az olaszok ellen a világliga-sorozat európai csoportselejtezőjének keddi játéknapján, Budapesten.


A tavaly Európa-bajnok magyarok és a riói nyári olimpián ezüstérmes olaszok meccse vendéggóllal indult, kevéssel később pedig már 02 állt az eredményjelzőn. Keszthelyi Rita szépített, 13 után pedig az öt újonc egyike, Szilágyi Dorottya talált be.


Bíró Attila szövetségi kapitány 13 fős csapata az idei első tétmeccsén a második negyedben 24-ről egyenlített: a duplázó Szilágyi után Szücs Gabriella vette be távolról az olasz kaput. Ezt követően a nagyszünetig csak olasz gól esett (4–5).


Rosaria Aiello (j) és Szilágyi Dorottya a magyar–olasz meccsen


A harmadik játékrész elején a vendégek bizonyultak pontosabbnak (4–7), és Csabai Dóra góljára is jött a válasz (5–8). Czigány Dóra zárkóztatta a magyar csapatot (6–8), majd a harmadszor is eredményes Szilágyi jóvoltából 7–8-ra alakult az állás. 7–9-et követően Csabai lőtt gólt, 8–10-nél pedig Szücs célzott pontosan. Öt másodperccel a vége előtt az egyenlítés is sikerült Czigány révén, a világkupa-szabályok szerint pedig – mivel döntetlen nem lehet – következtek a büntetők. Az ötmétereseket a magyarok lőtték jobban, így összesítésben 13–11-re győztek.

A magyar válogatott, amely első csoportmeccsén 16–6-ra nyert idegenben a csoport harmadik tagja, a francia együttes ellen, a következő körben ez utóbbi riválisát fogadja idehaza, február 21-én. A befejező mérkőzést április 19-én az olaszok otthonában vívja a magyar csapat, amely vezeti a csoportot.

A két európai hármasból az első helyezettek, valamint a jobb második jut a világliga júniusi Szuperdöntőjébe.


Eredmény

női világliga, európai selejtező, B csoport:

MagyarországOlaszország 1311 (23, 22, 23, 42 ötméteresekkel 31)