Végeztek a szörfösre támadó cápával

Fotó: Thinkstockphotos / Thinkstockphotos

-

A strandok csütörtökön is zárva maradnak. A szörfös állapota válságos.


A halászati hivatal szerdán kezdte meg a kutatást az állat után, mert a cápa „súlyos fenyegetést jelentett a közbiztonságra”. A 4,2 méteres fehér cápát végül felcsalizott horoggal fogták el a nyugat-ausztráliai partoknál, közel ahhoz a területhez, ahol a 29 éves Ben Gerringet a támadás érte kedd délután. A cápa tetemét kiemelték a vízből, és miután mintát vettek belőle, illetve méréseket végeztek rajta, a maradványokat kidobták.

Gerringet a Perthtől délre eső Mandurah strandján húzták partra a cápatámadás után, állapota továbbra is kritikus. Rengeteg vért vesztett, és többször újraélesztették, mire kórházba tudták szállítani. Az egyik lábát térd fölött amputálni kellett. Családja szerdán közleményben mondott köszönetet a férfi megmentőinek, az orvosoknak és az ápolóknak.

A cápatámadás környékén lévő strandok csütörtökön is zárva maradnak. A vízi mentők arra kérik az embereket, hogy alaposan nézzenek utána a cápabiztos fürdőhelyeknek. A mandurah-i partszakaszon az utóbbi években több cápatámadás volt, 2014-ben egy búvár életét is vesztette.