Véget ért a pakisztáni egyetem elleni támadás

Fotó: AFP / HASHAM AHMED

-

Tálib szélsőséges szervezet tagjai támadtak rá ma reggel Csárszaddában egy egyetemre. Több mint 20-an meghaltak, köztük egy kémiaprofesszor is, mert fegyvert rántott a terroristák ellen.


A rendőrség közleménye szerint véget ért az akció Csárszaddában, a Bacsa Hán egyetem ellen - írja a BBC. A rajtaütést egy helyi szélsőséges szervezet, a Tehrik-e Talibán követte el négy öngyilkos merénylővel, és újabb támadásokat ígértek. Az AFP hírügynökség szerint összesen 21-en haltak meg a támadásban, a BBC is hasonlóról tudósított, de szerintük a pontos számot egyelőre nem lehet tudni. A The Express Tribune nevű pakisztáni híroldal szerint több, mint 30 sérültje van a támadásnak.

„Három terrorista rohant felénk, miközben azt üvöltötték, hogy 'Allah, a nagyszerű!' Az egyik diáktársunk kiugrott az ablakon, és nem élte túl a zuhanást" - mondta egy diák az AFP-nek. Szemtanúk szerint az egyetem egyik kémiaprofesszora fegyverrel vette fel a harcot, de a támadók lelőtték.

A Reuters helyszínen tartózkodó tudósítója Twitteren azt írta, hogy több szülő szerint nem védték megfelelően az egyetemet, amiről tudták, hogy veszélyben van.