Vége a helyszínelésnek, helyreállt a forgalom a Nagykörúton

Fotó: Mudra László

-

Az eredeti útvonalon közlekednek a trolik és a buszok.


Késő este befejezték a helyszínelést a Teréz körúton, ahol szombat este egy házi készítésű robbanószerkezettől sebesült meg két járőröző rendőr. A kordonokat elbontották, a területzárást feloldották. A gyalogos és a közúti forgalom helyreállt – közölte az ORFK. A BKK tájékoztatása szerint a 4-es és a 6-os villamospótló autóbuszok, valamint a 70-es és a 78-as trolibuszok ismét az eredeti útvonalon közlekednek.

A Teréz körút 2–4. szám előtt történt robbantásban egy rendőr életveszélyesen, a másik súlyosan sebesült meg. Vasárnap estére mindkettőjük állapotát stabilizálták.

A robbantás célpontjai a járőrök voltak. Mint Papp Károly fogalmazott: „A rendőreimet ki akarták végezni.” Az országos rendőrfőkapitány a magyar rendőrség elleni támadásnak nevezte a robbantást, és közölte: hajtóvadászatot indítottak az elkövető ellen, meg fogják találni, és megtudják a motivációját. Több száz rendőr dolgozik az ügyön, együttműködnek a TEK-kel és a titkosszolgálatokkal.

A rendőrség 10 milliós nyomravezetői díjat is kitűzött. A gyanúsított férfi 20-25 éves lehet, 170 cm magas, és a támadás pillanatában világos horgászkalapot viselt.