Vége a harmadik magyar EL-meccsnek, szintén döntetlen lett

-


Az MTK gól nélküli döntetlent játszott a vendég szerb Vojvodina együttesével a labdarúgó Európa Liga-selejtező első fordulójának csütörtöki első mérkőzésén, a Szusza Ferenc Stadionban.


A mérkőzés elején az MTK volt aktívabb, néhány kisebb helyzete is akadt, ám igazán nagy veszélyt nem tudott kialakítani, elsősorban a mezőnyben folyt a játék. A 38. percben Torghelle Sándor passza után Marek Strestík lőtt a kapuba, ám lesről indult, így a játékvezető nem adta meg a gólt. A szünet előtt Torghelle jobb oldalról, háttal vágta középre a labdát, az érkező Varga Szabolcs a kapuval szemben nyolc méterről lőhetett tisztán, ám rosszul találta el a labdát, amely így kapu mellé pattogott.

A fordulás után Vadnai Dániel centerezett tökéletesen Torghellének, aki hét méterről a kapus kezébe pöckölte a labdát. A 79. percben kis híján megszerezték a vezetést a vendégek, de Dragan Vukmir becsúszva mentett óriásit Mrdakovic lövésénél.

Kisebb helyzetek még akadtak, ám gólt egyik csapat sem szerzett, a továbbjutás így teljesen nyitott a visszavágó előtt.


Eredmény

MTK Budapest-Vojvodina (szerb) 0-0

Sárga lap: Torghelle (33.), Varga Sz. (49.), Vadnai (74.) illetve Puskaric (19.), Dinga (28.), Vasilic (46.)

A fordulóban két másik magyar csapat is érdekelt volt, a Fradi 1-1-et játszott Hollandiában, míg a Debrecen simán, 3-0-ra verte meg montenegrói ellenfelét.


Döntetlennel zárult az Európa-liga selejtező első fordulója.

Posted by MTK Budapest on 2015. július 2.