Vége a hajnalba nyúló kocsmázásnak Balmazújvárosban

Fotó: AFP / CHRISTOF STACHE / képünk illusztráció

-

Parázs és személyeskedő vita után döntött a képviselő-testület: hétvégén is legfeljebb csak éjfélig lehetnek nyitva a kocsmák. A belvárosban élők évek óta panaszkodtak.


Heves vita után márciusi hatállyal szigorította Balmazújváros önkormányzata a helyi éjszakai szórakozás szabályait – írja a haon.hu. A döntés értelmében onnantól kezdve a kocsmák vasárnaptól csütörtökig este 10 (nyáron 11) óráig, hétvégén legfeljebb éjfélig lehetnek nyitva. Az intézkedés pénteken 8, szombaton 10 vendéglátóipari egységet érint, a többi napon viszont csak 4-5 volt nyitva éjszaka is. Az önkormányzati fenntartású Ifjúsági és Közösségi Házban azonban folytatódhat a buli, miután hangszigetelik az épületet.


Az önkormányzatnál évek óta panaszkodtak a belvárosban élők a zajra, ezért szigorítottak most. A vita nem maradt a képviselő-testületi ülésen belül, a Facebookon is személyeskedő vitát váltott ki – írja a lap, ám ezekből nem idéz.

Egy éjjel is nyitva tartó vendéglátó helyet üzemeltető ellenzéki képviselő, Hegedűs Péter azzal próbálkozott, hogy a vendéglátósok is családokat tartanak el. Ezt Veres Margit független polgármester azzal verte vissza, hogy nem őket akarják ellehetetleníteni, a többség együttműködő. A képviselő végül nem szavazott.