Vége a Hajdú-Bét-sztorinak

-

Magyarország egyik legnagyobb baromfifeldolgozója 2004-ben ment csődbe. Többször is nyomoztak az ügyben, a legutolsót most zárták le, mert nem állapítottak meg bűncselekményt.


A Kecskeméti Járási Ügyészség szerint „az eljárás folytatásától sem várható eredmény”, ezért szüntették meg a nyomozást a Hajdú-Bét-ügyben – tudta meg a Magyar Nemzet. Annak az eljárásnak van vége, amely tavaly márciusban indult újra, és a Nemzeti Adó és Vámhivatalnak kellett lefolytatnia.

A Hajdú-Bét csődje miatt 2006-ban is indult nyomozás csődbűntett gyanúja miatt. A társaság egyik hitelezője tett feljelentést, az ügyet egy évvel később megszüntették. Ennek folytatását rendelte el a rendőrség tavaly, mert felmerült, hogy a cég felszámolása során a Hajdú-Bét árukészletének egy részét kivonták a vagyonból. A NAV lefoglalta a könyvelési iratokat, tanúkat hallgatott ki, házkutatást tartott, de nem tudta megállapítani a bűncselekmény elkövetését – írja a lap.

A csőd ötszáz családot károsított meg. A kormány két éve döntött úgy, hogy kártalanítja a gazdákat, akik 2-2,2 milliót kaptak. Az sokáig kampánytéma volt, hogy Bajnai Gordonnak milyen szerepe volt a csődben.