Átmenetileg enyhül a forróság, megérkezett a vihar Budapestre

Fotó: MTI / Szigetváry Zsolt

-

Esik, dörög és villámlik. Néhány fokkal visszaesett a hőmérséklet.


Erős széllel, esővel, néhol jégesővel csapott le a vihar Budapesten. Többe helyen dörgött, villámlott. A főváros egyes részein hirtelen 12-14 Celsius-fokot is zuhant a hőmérséklet – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat Facebook-oldalán.


Az ország nagy részén elsőfokú riasztás van érvényben a heves zivatarok és felhőszakadás veszélye miatt. Az érintett területeken a következő órákban olyan zivatarok alakulhatnak ki, amelyet viharos szél, jégeső és hirtelen nagy mennyiségű csapadék kísérhet. Továbbra is az egész országban érvényben van a hőség miatt kiadott legmagasabb fokú, piros figyelmeztetés.

A Köpönyeg.hu előrejelzése szerint vasárnap hajnalban keleten még előfordul zivatar, majd napközben változóan felhős időre számíthatunk. Késő délutántól északnyugat felől aztán újabb zivatarok törhetnek ki. Délelőtt a déli, este az északnyugati szél erősödik meg. Szinte országos forróság várható: 34 és 40 fok között alakulhat a hőmérséklet.

Hétfő az erős, néhol viharos szél hatására néhány fokkal mérséklődik a tikkasztó meleg, de még így is mindenhol 30 fok feletti értékeket mérhetünk. Nyugaton és északkeleten lehet elszórt zápor, zivatar.

Keddtől csütörtökig túlnyomóan napos, száraz nyári időre van kilátás. Ismét erősödik a nappali felmelegedés: csütörtökön az Alföldön akár 40 fok is lehet. A rekkenő hőség egészen szombat estig kitarthat, ekkor heves zivatarokkal, viharos széllel hidegfront hozhat ismét felfrissülést.