Vége a farkaskalandnak; a Tubesnél végeztek a szökevénnyel

Fotó: MTI / Sóki Tamás

-

HÁTTÉR

Az erdőjárási tilalommal mit sem törődő turisták szóltak a rendőröknek, ők a pécsi állatkertnek. A farkast maga az igazgató lőtte ki.


A farkasszökés végjátékáról a pécsi állatkert igazgatója, Szatyor Miklós számolt be a Dunántúli Napló online kiadásának, Bama.hu-nak.

Elmondta, kirándulók vették észre az állatot a Tubesnél, szóltak a rendőröknek, akik azonnal riasztották az állatkert illetékeseit. A farkast ők is megtalálták. Az állat fenyegetően lépett fel, ezért és a sötétedés miatt Szatyor Miklós éles lőszerrel kilőtte. Az igazgató azt mondta, nagyon sajnálja az esetet.

Korábban még abban reménykedett, hogy az állat visszatér az állatkert környékére, és akkor befoghatják.


Az Olaszországból a héten érkezett farkas szombat délelőtt szökött meg a felújítás miatt egyébként zárva tartó állatkertből. Kifutójában megrázta a villanypásztor, ez annyira sokkolta, hogy macskaügyeséggel átmászott a biztonságosnak hitt kerítésen. Életveszélyt kiáltva az erdőgazdálkodás erdőjárási tilalmat rendelt el, amire a sajtóhírek szerint gyakorlatilag mindenki fittyet hányt. Vasárnap délelőtt jelentette be Szatyor Miklós igazgató, hogy nem keresik tovább, mert nem látják értelmét; abban bíznak, hogy valahol úgyis felbukkan, akkor majd cselekszenek.

A pécsi állatkertből 1995-ben is megszökött egy farkas. A Piroska nevű vadállat két felnőttet és öt gyereket támadott meg, egyikük, egy unokáját védelmező nagymama belehalt sérüléseibe. A történetet részletesen felidézi a Bama.hu itt található összeállítása.