Vége a Békemenetnek, szerintünk 120-150 ezren voltak

Fotó: VS.hu/Kozma Zsuzsi / VS.hu/Kozma Zsuzsi

-

A rendezvény Orbán Viktor kampánybeszédével zárult.


16:41

Orbán Viktor igazi választási beszédet tartott kevés konkrétummal, sok buzdítással. Emlékeztetett 2002-re, mikor a Fidesz volt az esélyes, mégis veszített. Most mindent meg kell tenni a győzelemért, mindenki csak akkor lehet elégedett, ha jövő vasárnap este szinte jártányi ereje sem maradt – mondta. Felszólított, senki se ossza meg a szavazatát, mert egységben az erő.


16:16

Megkezdődött az Orbán-beszéd. - -

16:11

Hányan vannak? Számításaink szerint 120-150 ezren. A tömeg megtölti a Hősök terét és az Andrássy utat a Munkácsy utcáig. A terület nagysága 34 ezer négyzetméter. Átlag 4 fő fér el egy négyzetméteren. Ebből 134 ezres becslés adódik, tehát az igazi szám valahol 120 és 150 ezer fő között lehet.   fakanal2 A BM szerint 440-460 ezren voltak. Számításaikat nem támasztották alá. Így is, úgy is sokan voltak. Meglepne, ha az ellenzéknek holnap akár csak hasonló nagyságú tömeget sikerülne összerántania.

15:41

Meghekkelték a rendezvényt!  A Csík zenekar egy volt LMP-képviselőjelölt, Lovasi András számát játssza: De szeretnék.    

15:21


15:20

A tömeg eleje már a Hősök terén, a vége még nem látszik. A buli már elindult.


15:02

A nyugodt hangulatot csak néha zavarja meg egy-egy provokátor – legutóbb egy Oláh Lajos-transzparenst vontató biciklis miatt szabadultak el az indulatok. Némi szitkozódás után a nemzeti együttműködés ellenfelét távozásra kényszerítették. - -

14:45

Az Oktogonnál az LMP almát osztogat. Állítólag ez nem a Békemenetnek szól, kint vannak mindennap, ma azonban több rekesszel készültek, mint szoktak. - -

14:44

Sokan haladnak a menet előtt. „Várjuk be őket” – veti fel egyikük. „Ne butáskodj, akkor nem látjuk a kivetítőt” – hűti le társa.


14:42

Az ellentüntetőket elhagyva a menet békésen halad, énekelget. - -

14:19

A Bajcsy–Andrássy sarkán elkordonozott, „Éljen az orosz–magyar barátság, éljen bölcs vezérünk, Viktor!” feliratú transzparenseket tartó, úttörőnyakkendőt viselő ellentüntetők várták a menetet. Amint a tömeg odaért, és az ellentüntetők a Kommunista ifjak című dalt kezdték lejátszani, elszabadultak az indulatok. - - A Békemenet résztvevői obszcén jeleket mutogattak, illetve skandálni kezdtek: „Patkányok! Csürhe!” – jelentette tudósítónk.