Végbélrákkal küzd a volt pénzügyminiszter

-

Békesi Lászlónál másfél éve diagnosztizálták a betegséget.


Békesi László volt pénzügyminiszternél másfél éve diagnosztizáltak végbélrákot. Betegségéről a Demokratikus Koalíció elnökségi tagjának, Kerék-Bárczy Szabolcsnak mesélt, aki a felvételt az ATV-nek küldte el.


Békesi azt mondta, most jól van, a kezelése is szünetel, orvosai szerint még sokáig élhet. A betegsége hatására átértékelte életét, más lett a fontossági sorrend – korábban a lehető legjobb teljesítményt akarta nyújtani, betegsége után a család és a barátok kerültek az első helyre. A Németh- majd a Horn-kormány pénzügyminisztere élete egyik legnagyobb tévedésének nevezte, hogy túl fontosnak tartotta magát.

„A pályafutásom csúcspontja, a kormányfunkcióba kerülés akkor következett be, amikor az elmúlt rendszer a végóráit élte” – mondta Békesi, akit lelkesített, hogy aktívan részt vehetett a reformfolyamatban, azt viszont hibának tartja, hogy nem magyarázták el a változásokat az embereknek. A Horn-kormányba lépését kudarcnak tartja, mert ott nem volt meg az a támogató közeg, amely a Németh-kormányban segítette.

„Fel kellett volna mérnem, hogy vagy megalkuvásra kényszerülök, vagy bukásra. Az utóbbi következett be” – tette hozzá Békesi. A minisztert Bokros Lajos váltotta a pénzügyminiszteri székben.