Vébé helyett felkészülési meccs jutott Kassainak

Fotó: Bongarts/Getty Images / Martin Rose

Kassai Viktor vezeti jövő szombaton az Anglia-Peru barátságos mérkőzést a Wembley stadionban.


A bíróküldésről beszámoló perui ANDINA hírügynökség kiemeli, hogy a találkozót egy tapasztalt játékvezető dirigálja majd, akit 2011-ben a világ legjobbjának választottak, 2010-ben pedig a világbajnokság egyik elődöntőjét (SpanyolországNémetország) bízták rá.

Kassai pályája nagy ívben emelkedett felfelé, a 2008-as EB-n még negyedik játékvezetőként működött közre, a pekingi olimpián pedig már a döntőt dirigálhatta (Argentína–Nigéria 1-0). 2011-ben ő vezette a Barcelona–Manchester United BL-döntőt.

2012-ben a lengyel–ukrán közös rendezésű Európa-bajnokságon működött közre, ahonnan azonban egy szabályos gól elvételéért hazaküldték csapatát a csoportkör utáni keretszűkítésnél. A tatabányai illetőségű bíró eddigi utolsó nemzetközi mérkőzését április 10-én vezette, amikor az Európa-liga kieséses szakaszában a Valencia hosszabbítás után 5-0-ra győzött a Basel ellen, és így bejutott a sorozat elődöntőjébe. A harmincnyolc éves Kassait januárban kellemetlen meglepetésként érte a hír, hogy nem vehet részt a június 12-én kezdődő brazíliai világbajnokságon.