Vay Ádám újabb két riválist kapott

Fotó: MTI/AP / Dmitrij Loveckij

-

Két rutinos kapussal, Darcy Kuemperrel és Alex Stalockkal is szerződést kötött az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL) érdekelt Minnesota Wild, így Vay Ádámnak immár öt riválissal kell megküzdenie a csapatba kerülésért.


A St. Paul-i klub előbb leigazolta az előző idényben a San Jose Sharksban, valamint a Toronto Maple Leafs tartalékegyüttesében szerepelt Stalockot egy évre 650 ezer dollárért, majd magyar idő szerint kedd éjjel szerződést hosszabbított - ugyancsak egy idényre - 1,55 millió dollárért Kuemperrel, aki a 2015/16-os kiírásban a Wild második számú hálóőre volt - áll az egyesület honlapján.


A klub legjobb kapusának, Devan Dubnyknak 2021-ig van szerződése a Minnesotával, ami alapján a következő szezonban 5 millió dollárt keres majd.

Négyükön kívül a kapusposzton Steve Michalek és Brady Hoffman tartozik még a Wild kötelékébe. A Minnesotának két tartalékgárdája van, az Iowa Stars és a Quad City Mallards, és azt a négy kapust, aki nem fér be az NHL-es keretbe, itt szerepelteti majd.

A májusi, oroszországi világbajnokságon kiválóan teljesítő, és ezzel NHL-es szerződéshez jutott Vay jelenleg a Wild fiataloknak kiírt edzőtáborában tréningezik.