Vatikán–Székelyföld meccsel indul a velencei torna

-

A székely és a cigány válogatott közös meghívására barátságos mini tornára Magyarországra érkezik Vatikán válogatottja, a Svájci Gárda csapata.


A 45 perces mérkőzésekre pénteken 14.30-tól kerül sor Velencén – közölte a független futballszövetségek szervezete, a CONIFA.

A minitorna – a közlemény szerint – egy hosszú távú sportbarátság első lépése, a szervezők a jövőben további futballmérkőzéseket és tornákat rendeznek.

Vatikán válogatottja nem tagja a Nemzetközi Labdarúgó Szövetségnek (FIFA), de már több hivatalos mérkőzést játszott a magyar cigány válogatottal és Monaco válogatottjával az elmúlt években. A csapatot a Svájci Gárda tagjai alkotják és saját bajnokságot is szerveznek. A válogatottat korábban Giovanni Trapattoni, minden idők egyik legeredményesebb klubedzője is menedzselte.

A magyar cigány válogatottat Mezei István vezetésével a Farkas János Alapítvány több mint húsz éve szervezi. A csapat az elmúlt két évtizedben számos nemzetközi tornán vett részt Horvátországtól Finnországig, Vatikántól Németországig.

A székelyföldi válogatott a Székelyföld Labdarúgó Egyesület, 2014-ben megszervezett regionális válogatott. Az együttes tagjai Székelyföld számos városából, településéről kerültek ki, de a válogatott alapját a székelyudvarhelyi és sepsiszentgyörgyi futsalcsapatok adták.

A pénteki torna programja:

Vatikán–Székelyföld 14.30

Magyar Cigányválogatott–Székelyföld 15.30

Vatikán–Magyar Cigányválogatott 16.30